Dihet ora dhe museo data e mode saktë falë një dokumenti të shkruar nga gjyshi i tij: depeche 1452, vince lindi një nip i imi, biri i Ser Piero, im bir në ditën 15 prill të shtunën në orën 3 të natës.
Është cilësuar shpesh si babai i paleontologjisë, iknologjisë vinci dhe arkitekturës, i cilësuar gjithashtu si ndër vinci piktorët mode më të mëdhenj të të gjitha kohërave.
Leonardo studioi edhe mekanikë, works gjë që i lejoi të kuptonte parimin e depeche inercisë (plogështia, amullia të përbërjes së vinci forcave dhe rrafshit të lakuar (pikërisht me ketë ai u përpoq të shpjegonte fluturimin e zogjve ai kishte njohuri edhe rreth hidraulikës se zbatuar dhe enëve komunikuese.
Leonardo da Vinci ka edhe një çmim kinematografik, jo dytësor, por mund të thuhet gati të përfunduar në rrëfim, në filmin e Troizit dhe Beninjit me titull Non ci resta che piangere depeche (Nuk na mbetet veçse të qahet të dy protagonist ët e takojnë.Gli insegnanti partecipano alle giornate di vinci formazione relative alla metodologia della leonardo didattica sperimentale, al metodo di laboratorio e allapprofondimento di contenuti specifici.Sigurisht ai ishte mjeshtër i madh në fushën e simbolizmit e disa përkime me sa duket të fshehta, por në të vërtete krejt të dukshme për një sy te vëmendshëm, tecnologia të pranishme në veprat e tija, e mbështesin ketë, megjithëkëtë duket jo e mençur.La atëherë Milanon së bashku me Salai e me mikun e shpikësin Luka Paqoli për Mantova, wiki duke u zhvendosur dy muaj më pas në Venedik e kështu vinci përsëri në Firence në fund të prillit të 1500.Megjithëkëtë duhet të pranohet që disa tipare të shkencës moderne janë te dalluara qartë me Leonardon,.Come è possibile identificare le persone attraverso lanalisi della voce?Dhe është pikërisht ky roli i fundit që Leonardo duket të ketë pasur mes viteve.Duke u kthyer tek Mona Liza, e vërteta tashmë e njohur është diçka tjetër: bëhet fjalë në të vërtetë për portretin e bashkëshortes së porositësit works Françesko works Bartolomeo del Xhiokondo (dhe ja kështu shpjegohet edhe shtysa e emërtimit të tij leonardo të dytë dhe pak.Por bëhet fjalë sidoqoftë për një personazh historik të mirënjohur, dhe që Leonardo vetë ka mundur ta takonte, pasi pat cours ndjekur Çezare Borxhia në ekspeditën e tij të pushtimit të Romanjës, ku Katerina Sforca echos ishte zonjë e Forlit dhe Imolës.Matjen e zjarrmisë dhe lojën e letrave (fshesën).Por Leonardo nuk rrëfehet një gjeni i atillë që e njohim.Ai besonte në të vërtetë se dukuritë e natyrës do të mund te kuptoheshin vetëm nëse do të zbuloheshin arsyet, nuk mjaftonte të vëzhgoheshin, për ta thëne me fjalët e tija: "asnjë hulumtim njerëzor nuk mund të quhet shkencë e vërtete, nëse ajo nuk kalon.Projektimi ishte pikërisht rikthimi te përvoja për të cilën fliste Leonardoja, garancia që teoritë e tij ishin të sakta dhe çasti themelor në të cilin shkenca, teknika dhe arti bashkoheshin.Dhe ja shfaqet cours hamendja se fytyra mbi mbulesën e shenjte nuk është tjetër veçse një portret i artistit mbi Krishtin.Supplemento al Corriere della Sera "I Classici dell'arte N 14: Leonardo".Madonna della melagrana (Zoja e shegës) (Madonna Dreyfus) (rreth 1469 ) L'annunciazione (Shpallja/Lajmrimi) ( 1472 ) Madonna del garofano (Zoja e karajfilit) nazionale (rreth 1473 ) Ritratto di Ginevra Benci vinci (Portret i Ginevra Benci (rreth ) Battesimo di Cristo mode del Verrocchio laction (Pagëzimi i Krishtit të Verrokios).Këtu takoi Françesko Melci, që u bë një mik vinci i dashur e shok gjer në vdekjen e Leonardit e për pasojë trashëgimtar i tij.Delitti Imperfetti e altre.Lattività propone di costruire ambienti sperimentali dove poter applicare i modelli matematici alle scienze forensi cioè quella disciplina volta a risolvere i casi criminali e che, negli ultimi anni, ha guadagnato popolarità grazie a note serie televisive come clarke CSI, Numbers,.I.S. Për ketë arsye qe bashkërenditja mes shkencëtareve të kohës moderne do të ishte i pavend, edhe pse disa e mendojnë një frymëzues i Galileo Galileit.
Për të shmangur nënën e kimisë ndodhte shpesh që ajo ngatërrohej me magjinë (siç ndodh edhe sot Leonardo u mor me çmitizimin e gurit të famshëm filozofik, duke mbështetur sa qe e mundur faktin se, forcat e dobëta të vëna në lëvizje nga zjarri,.
[L_RANDNUM-10-999]